Wednesday, August 09, 2006

K und K - korrianderes krumpli



Karikára vágjuk a hagymát, a burgonyát, és a padlizsánt (padlizsánt elég megmosni, a héja maradhat) Kockára vágjuk a cukkinit, csíkokra a paprikát.
Hidegen sajtolt napraforgó-olajat hevítünk majd belehelyezzük a zöldségeket: sorrend - hagyma, krumpli, paprika, padlizsán, cukkini (mindegyiket néhány perccel egymás után). Az olajban lévő zöldségeket meghintjük egy kis sóval, borssal, majorannával. Hagyjuk saját levében főni. Megszórjuk őrölt korrianderrel, köménnyel, és kakukkfűvel. Tovább pároljuk. (lehet önteni rá egy kevés száraz vörösbort és/vagy egy kis tökmagolajat.)
Puhára főzzük. - egytál étel, köret sem kell :)

Hozzávalók:
burgonya
vöröshagyma
padlizsán
cukkini
édes paprika

hidegen sajtolt napraforgó-olaj
őrölt koriander
őrölt kömény
kakukkfű
száraz vörösbor
tökmagolaj

0 Comments:

Post a Comment

<< Home